Snuffel Aalsmeer          

gezonde voeding voor de hond          

natuurlijk vers

natuurlijk voer

natuurlijk vlees


 

VERS VLEES VOOR HOND & KAT

 

100% natuurlijk, diepgevroren maaltijden.

Geen chemische toevoegingen of toevoeging van een premix.

Dit voer is complete voeding en bevat alle essentiële voedingsstoffen, bouwstoffen, vitamines en mineralen die uw hond en kat dagelijks nodig heeft.


 

Enkele voordelen  van vers voer : 

 

  • bevat geen zetmeel, dus veroorzaakt geen tandplak en geen tandsteen
  • bevat geen lichaam-belastende chemicaliën
  • wordt door het lichaam voor 90% gebruikt. De hond produceert daardoor weinig en minder sterk ruikende ontlasting
  • betere weerstand door een goede darmflora
  • goede huidconditie geeft een mooie, glanzende vacht en minder last van allergie
  • minder drinken en verbeterde eetlust bij moeilijk etende honden

 

Waarom vers voer?

Je zou het van de meeste honden misschien niet meteen zeggen, maar allemaal zijn ze direct familie van de wolf... Van het kleinste schoothondje tot de stoerste waakhond.

Door de eeuwen heen is de buitenkant zeer veranderd maar de binnenkant van de hond lijkt nog precies op die van de wolf. De wolf is een carnivoor, of wel een vleeseter. De wolf eet niet alleen orgaanvlees en het vlees van zijn prooi, maar ook zachte botten. Als we naar het spijsverteringssysteem en naar het gebit van de hond kijken komt deze voor maar liefst 99% overeen met die van de wolf.

De spijsvertering van de hond is ervoor bedoeld om rauw vlees en botten te verteren, precies als bij z'n wilde familielid.

Omdat de meeste van ons niet zelf dit beste voer voor onze hond(en) kunnen en willen bereiden is er een alternatief, nl KVV.

KVV staat voor Kompleet Verse Voeding.

De naam zegt het al "compleet vers voer"; dit betekent dus dat je hier niets meer aan toe hoeft te voegen. Kompleet vers voer is altijd vers en dus rauw.

Aan deze voeding zijn geen conserveringsmiddelen, antioxidanten, geur- en kleurstoffen toegevoegd. KVV is een zuiver natuurproduct, dat alle essentiele voedingsstoffen bevat die uw hond dagelijks nodig heeft.

KVV bestaat uit : spiervlees, orgaan en bot. Verhoudingen en samenstelling van de KVV-worsten vindt u bij "assortiment & prijs".

De verschillende ingrediënten worden vermalen, verpakt en ingevroren. Eenmaal ontdooid is de "worst" twee dagen te bewaren in de koelkast. Het product mag niet verwarmd, gekookt of anderszins bereid worden. Dit vanwege de (gemalen) botten, die als ze verwarmd worden gaan splinteren. Rauwe botten splinteren niet. 


 

overstappen van brok naar vers voer (kvv)

De overschakeling van brokken naar vers vlees gaat het beste in een keer. Uiteraard moet er wel rekening gehouden worden met een ontgiftingsperiode. Dat houdt in dat bij een hond met klachten deze klachten eerst wat zouden kunnen verergeren. Het komt eruit op de zwakste plek van de hond. Ook een dunne ontlasting is een teken van ontgiften, Let er wel op dat de hond blijft drinken in deze periode, Deze periode duurt maximaal 6 weken. De hond gaat wel minder drinken dan wanneer hij op brokken staat.